Jag vaknade med en underbar känsla...

...idag är jag kreativ. Det är spännande och fascinerande hur allting går i vågor, ständigt denna pendeln i universum som balanserar världen och oss. Ibland rullar vågen uppåt för att sedan rulla ner igen. Det bästa jag vet med den naturlagen är insikten om att allting vänder, att den andra sidan av myntet snart är här igen. Jag brukar tänka det med alla saker när vågen är nere....snart rullar den uppåt och ser solen starkare igen. Mitt mål är att finna balansen, en lagom våg i tillvaron, fast jag tror att jag är extra lyckligt lottad som för det mesta alltid befinner mig i något slags livsrus och tacksamhet över livet. Det har jag alltid gjort. Och ju mer balans jag skapar och finner desto mer tycks det stanna hos mig. Det är också en naturlag...
Jag har det väldigt bra, igår när jag inte ville göra något fast jag egentligen skulle skriva klart mitt förord och efterord var det underbart att bara acceptera det, att vara i det, att inse att kroppen och sinnet inte var kreativt, utan bara ville vila. Jag tog en långpromenad med Sandra vid havet, hon och jag har en förmåga att jämt och ständigt prata yoga när vi ses, dela med oss av egna upplevelser och utmaningar och det är en ynnest att ha en vän på nära avstånd som är så angelägen den vackra världen. Jag älskar att titta på henne när vi praktiserar yoga, hennes rörelser och positioner är så vackra och mjuka. Hon ser ut som en liten blond älva och ofta ser det ut som om hon har havets djuphet i hennes blå ögon. Jag tycker om henne.
Igår vid elva tiden när jag stod i duschen kröp kreativiten på mig som en underbar känsla och direkt smög jag in i vår varma säng med papper och penna och skapade meningar till efterordet. Och då visste jag, att jag är tilbaka med mer inspiration och glädje inför boken på länge. Jag är i slutspurten, jag vet att jag kommer glädjas över att jag lägger det där sista krutet på den, att jag tänker ett steg längre, att jag vill ett högre steg, att jag vill förstärka det som har betydelse och visa lite extra vem jag är. Herregud, massa människor kommer läsa mina tankar och åsikter, vilken gåva....
I lördags var det tjejkväll och som jag längtade efter dansen, hela min kropp älskar att blunda, gå in i känslan totalt och avskärma mig från världen....stanna kvar. Djupt. Därinne. I. Mig. Själv. Ingenting annat existerar.
Vi gick till Avenyn och jag tog stegen direkt till dansgolvet. Min bästa högpålivet drog, jag har så många texter där jag beskriver vad dansen gör med mig, hur den får mig själv att uppleva vem jag är, att släppa taget och hänge mig till musiken och rytmen på insidan. Tjejerna gick till baren, men jag sa nej, jag stannar här, Hanna frågade om jag verkligen skulle stå här själv men ja, jag vill vara här själv, för inte är jag själv, jag är mitt i denna energin runt mig, jag är mitt i livet...Jag kan aldrig dansa lagom, det är som om min energi sprutar och måste komma ut i varje rörelse, och trots att svetten rinner och kroppen rör sig helt galet mycket fylls det hela tiden på med mer energi. Måste. Bara. Dansa. För. Att. Leva. Så mitt där i en trance låt händer det som alltid sker under dansen, hjärtat  hänger löst, livet rinner över och tacksamheten exploderar inom mig, jag vet nästan inte vart jag ska ta vägen med känslan, den största jag känner, jag blickar ut över alla dansanta människor, leendet sprängs nästan på mina läppar, jag är så nära att brista ut i ett glädje gråt för jag är så jävla lycklig över livet, att jag är frisk, att jag får vara här, att jag är stark och är Frida igen....Jag stannar till, måste lugna känslan, sätter händerna mot varandra, med fingertopparna mot pannan och tackar livet, några sekunder i en relation med alltet som bara blir starkare och starkare för var dag som går, sen öppnar jag ögonen och rytmen fångar mig igen....Ah, livet du är underbar! Många människor känner igen mig, jag har lärt mig att se på folks blickar när de vet vem jag är, det är något särskilt i ögonen, bara vackert och jag stärks ännu mer i att vara jag.
Denna veckan blir det fem yogapass, tre i stan, två hemma plus min egna praktisering...Och så ska boken förhoppningsvis vara klar för en sista läsning innan tryck.

Tack för att ni läser, jag har mailat många av er från mailen på bloggen men jag vet inte om ni får mina svar, så jag kommer svara nedan på kommentarerna istället.
Ha en underbar dag, massa solsken och lycka till ER
FridaKommentarer
Postat av: malin

Din livsglädje är fantastisk! Du är en så härlig människa. Du ger mig hopp! Min älskade pojkvän håller på att utreda en förstorad lymfkörtel på halsen. Han har gjort två punktioner och Hodgkins lymfom kan inte uteslutas enl läkaren. Han ska nu operera bort knölen inom 1 vecka - 10 dagar och den ska analyseras. Jag är så orolig, men som sagt, du ger mig hopp. Tack för att du delar med dig av dig själv och din härliga livskraft! Jag önskar dig allt gott!

2010-03-03 @ 14:11:02
Postat av: Frida

Hej Malin, tack för dina fina ord:) Jag blir glad. Oj, tufft för din pojkvän och dig, hoppas snart att läkarna vet vad det är och att allt blir bra snart!

Jag ska sända er en tanke på kvällens yogapass...och kom ihåg att det viktigaste är att ni har varandra och stöttar och finns där..

Massa ljus till...

Frida

2010-03-03 @ 16:08:22
Postat av: Anneli

En liten undran..

Har försökt att få fram en bild på dig hur du såg ut i Himlen kan vänta- 1 år senare, men ej lyckas.

Din frisyr var superdupersnygg och jag undrar om du skulle kunde mail mig en bild så jag kan visa min frisör?Går det inte så förstår jag.

Skönt att du mår så bra som du göra och all lycka till dig & Aron...kram Anneli

2010-03-03 @ 16:47:11
URL: http://safiia.blogg.se/
Postat av: ulle

Åhh vad härligt det var att läsa ditt inlägg. Önskar såå att jag kunde få känna denna glädje och hopp. Har kämpat med ångest och jobbiga barndomsminnen hela livet, men börjar ta mig framåt. Mitt mål i livet just nu är att kunna känna äkta glädje. Ditt inlägg gav mig en känsla, ett hopp om livet. Tänk så många människor du inspirerar och smittar med din glädje. Du har något i dig som är väldigt sällsynt, en blick och ett leende som inte är av denna värld. Jag önskar dig allt gott i livet och tackar dig för den fina människa du är. Kram Ulrica

2010-03-05 @ 11:12:03
URL: http://biktmamman.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej Frida!

När kommer din bok? Hoppas att det blir snart :)

Kram

2010-03-06 @ 19:34:15
Postat av: Diana

Du skriver så fint Frida! Helt otroligt vilken kämpaglöd du har. Beundrar dig och alla de andra som var med i Himlen kan vänta! Otroligt starkt av er och dig! Önskar dig allt gott i livet!

2010-03-07 @ 08:55:32
URL: http://salsan.blogg.se/
Postat av: Marie Johansson

Hej Frida!

Ville bara lämna en liten hälsning då jag såg programmet, ja för ett tag sen då alltså men jag satt och storgrät både under och efter programmet och ni alla som var med är dom riktiga hjältarna i mediabruset.

Man skulle önska att det fanns fler sådana program som visar vanliga människor och deras slit och funderingar.

Önskar dig allt gott och hoppas att du för en mkt underbar vår/sommar.

Stora kramar från Marie

2010-03-13 @ 15:06:00
URL: http://www.nogg.se/tradaren

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0