Kauaii,

On som vilar bland molnen, i himlens vackra hjarta!
Denna magiska o i Hawaii har fangat min sol och det ar en valdigt speciell tid i mitt liv!
Jag och min karlek bor i ett stort hus med en tradgard som ar full med exotiska frukter, sallader, pumpor, sotpotatis, apelsintrad, limetrad, banantrad. Till skogen gar vi for att skorda de storsta avocaderna jag nagonsin sett, passionsfrukt, jackfruit och breadfruit. Jag lever ater igen i en tropisk varld med varm sol, kristallklart vatten, vita strander, fagelkvitter och en harlig community. Kauaii, paradiset i dess storsta bemarkelse. Jag tror det ar den vackraste platsen jag nagonsin varit pa. Dess skonhet far mig flera ogonblick att fylla mina ogon med saltvatten och hjartat att skena ivag i ett lyckosprang.
Vattenfall, gron natur, bergen som ar sa maktiga och vackra, det rena, varma havet. Snackorna ar polerade stenar och har mjuka former. Luften ar fuktig och skon for ansiktet och huden.
Dalai Lama har sagt att det ar har, pa Kauaii, som vara sjalar kommer till denna varld, och om det ar sant sa matte vi alla ha valdigt god smak!
Det sags att de olika oarna representerar de olika chakrarna och Kauaii sags vara det hogsta, sahasrara, vart kronchakra, och vad vet jag men jag kan saga att det kanns som om vi svavar i himlen. Molnen ar nara och luften ar latt att andas. Jag ar fullstandigt foralskad i on och det ar en ynnest att vakna och ata en solmogen apelsin till frukost.
Pa dagarna lever vi och umgas med vara vanner, vi tar hand om tradgarden, skordar och planterar, simmar i havet, yogar, sjunger och spelar mkt musik. Mitt liv ar valsignat med alla dess former av musiker runt mig och nastan varje kvall ar det folk i huset och delar med sig av sina gavor. Delfinerna simmar i vattnet och vagornas lek ror upp barnet inom mig.
One way ticket kanns perfekt och om kalifornien lockar aker vi narsom tillbaka dit!
Sex veckor spenderade vi forst i Kalifornien, en valdigt fin tid med mkt natur, redwood tradens visdom, klippornas sang och bergens roda jord. Det har varit intressant att se vara kulturskillnader, och med Lee s sallskap lar jag ocksa kanna var svenska kultur mer. Jag dras till oppenheten har, folk hejar och pratar och vart jag an gar fragar folk hur jag mar, i mataffaren pratar kassorskan med mig om min dag, i toalettkon fragar nagon vart jag kommer fran, i venice beach sager var servitriss att mina ogon ar vackra, i kladbutiken far jag komplimanger over mitt fargglada balte, i santa Cruz ger Greenpeace killen mig en lang kram och tipsar om vackra platser.
Jag ar hos min amerikanska familj och de haller mig sa kar och vill visa mig alla speciella ting.
Nara San Fransisco sjunger jag kareoki for forsta gangen ihop med Lee och alla skrattar och ger oss applader for var glada stil ihop.
Kaliforninen, vilken stat:) Mkt flower power, peacemarken, stentvattade jeans, cowboyhattar, hippies, Hollywood och dess glamour, allt pa en och samma gang, helikopter och polisjakt i Los angeles, dansklubb i Sacramento och mandarintrad...Jag ar sa lycklig over att fa vara har just nu!!!
Leva i karlek, uppleva ett nytt land, lara mig nya saker, traffa nya manniskor, och framforallt njuta av livet.

Bilder kommer snart pa Kauaii, under tiden sok pa on och njut av dess skonhet!!
Jag onskar er alla allt gott,
Med solsken och varme
Frida

RSS 2.0